nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

Abril-Martorell i Lada són nomenats nous alts càrrecs de Telefònica

El president César Alierta inicia així la reestructuració de la companyia

El consell extraordinari d'administració de Telefònica mantingut ahir a Madrid acordà per unanimitat la designació de Fernando Abril-Martorell com a conseller delegat, així com també la proposta de Luis Lada com a president executiu de Telefònica Mòbils, informaren fonts de l'empresa.

Les mateixes fonts indicaren que el Consell va ser informat també de la dimissió del president de Telefònica Mòbils, Luis Martín de Bustamante, que deixa el seu càrrec per «facilitar la reorganització en la nova direcció del Grup». La incorporació d'aquests directius al Consell d'Administració es produeix després de la dimissió de l'anterior president de Telefònica, Juan Villalonga, i de Martín de Bustamante.

Aquest consell extraordinari és el primer que es fa des que el passat 26 de juliol desmentís l'anterior president de l'empresa, Villalonga, i ocupàs el lloc César Alierta, que inicià d'aquesta manera la reestructuració de la companyia i la seva adequació a la nova constitució del consell d'administració. Quant al president de Terra, Joaquim Agut, el nomenament del qual donen per tancat fonts del sector, ocupava fins ara el càrrec de responsable de General Electric a Europa.

Ambdós candidats designats, així com també Agut, compten, segons les mateixes fonts, amb el suport del nucli dur del Consell, BBVA i la Caixa, que tenen prop d'un 13 per cent de l'operadora, i sis consellers en el Consell. Abril-Martorell, nascut el 1965, és llicenciat en Dret i Ciències Empresarials, i s'incorporà a Telefònica el gener de 1997 com a director general de Finances Corporatives, càrrec des del qual participà en processos com la privatització de la companyia, la seva ampliació de capital de 1998 i l'adquisició d'empreses brasileres en el procés de privatització de la telefonia al Brasil. Del seu costat, Luis Lada desenvolupava actualment el càrrec de conseller delegat i president de Telefònica Mòbils d'Espanya, i ha estat membre del comitè executiu de Telefònica.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris