nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Govern i PSOE reforcen la unitat davant d'ETA i envien un missatge de calma

Ambdues parts acordaren mantenir el nivell d'interlocució «obert permanentment»

59876

L'Exèrcit acomiadà el subtinent Casanova.

El Govern i el PSOE es comprometeren ahir per reforçar la seva col·laboració enfront de la violència de la banda terrorista ETA, i acordaren traslladar a l'opinió pública un missatge de calma i serenitat i la seva «fermesa» en els principis democràtics. Segons informaren, ambdues parts acordaren, a més, mantenir el nivell d'interlocució «obert permanentment», i també, romandre «sempre units» enfront de la violència d'ETA.

Així mateix, mostraren la seva confiança que la resposta de les institucions democràtiques «posarà fi a l'escalada de violència de la banda terrorista ETA», i la «certesa que la violència mai no condicionarà les actuacions dels partits polítics a Espanya». Fonts oficials informaren que durant la trobada prevalgué per a ambdues parts la idea d'«unitat i lleialtat amb el Govern», i es posà de manifest la intenció de «transmetre a la societat un missatge de serenitat i confiança en l'estat de dret i en la feina dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat».

La reunió mantinguda ahir, que s'engloba dins dels contactes que mantenen ambdues parts per treballar de manera conjunta enfront del terrorisme, fou sol·licitada dimecres amb caràcter urgent pel PSOE. La trobada d'ahir es perllongà durant quasi dues hores i hi acudiren per part del Govern el ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, i el secretari de la Presidència, José María Zarzalejos, mentre que per part del PSOE hi eren els dirigents i interlocutors Jesús Caldera i Alfredo Pérez Rubalcaba.

La reunió es portà a terme d'acord amb l'oferiment, fet dimecres pel secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, de reforçar les relacions entre l'Executiu i el principal partit de l'oposició per tractar d'assumptes relacionats amb la lluita antiterrorista.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris