lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

Un comando itinerant d'ETA pot ser el responsable de l'assassinat de Casanova

L'arquebisbe de Pamplona demanà al funeral que es condemnin els atemptats

L'assassinat de Francisco Casanova podria haver estat comès per un comando itinerant d'ETA, segons el delegat del Govern a Navarra, José Carlos Iribas, que descarta una possible reconstrucció del «comando Nafarroa». Les investigacions de l'atemptat en què morí dimecres el subtinent Casanova apunten que l'hauria comès un comando itinerant d'ETA. Segons el delegat del Govern a Navarra no existeix una estructura de la banda terrorista establerta en aquesta comunitat, per la qual cosa sembla descartar-se que s'hagi reconstruït el «comando Nafarroa» d'ETA.

La munició utilitzada en l'assassinat, que encara s'ha de confirmar, podria procedir del «comando Donosti». La identificació dels etarres podria realitzar-se quan finalitzi l'anàlisi de les empremtes dactilars que poden haver deixat, encara que és massa d'hora per saber-ho. A més, digué que el darrer assassinat d'ETA fou totalment imprevisible, no hi hagué indicis per pensar que Casanova podria ser un objectiu d'ETA, ja que «era un ciutadà normal, un professional de l'Exèrcit, i no era en cap llista», encara que assenyalà que «quaranta milions d'espanyols podem estar sota el terror d'aquesta gent».

El delegat del Govern a Navarra assegurà que els assassins tenien informació sobre el seu objectiu, «sabien perfectament a quina hora arribava a casa, ja que l'estaven esperant», i per això s'estan estudiant possibles connexions amb membres d'EH a Berriozar.

Els funerals per Francisco Casanova s'iniciaren a les 12.30 hores, al quarter d'Aizoaín, després de l'arribada del féretre, cobert amb una bandera d'Espanya i portat per 8 membres de l'Exèrcit de Terra, cos al qual pertanyia l'assassinat. A l'acte foren presents, juntament amb a la vídua, Rosalía Sáinz, i la resta de la família del militar mort, el ministre de Defensa; el director general de la Policia, Juan Cotino; el president de Navarra, Miguel Sanz, amb la major part del seu Govern; així com també els delegats del Govern a Navarra i el País Basc, José Carlos Iribas i Enrique Villar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris