lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Mayor creu que la mort dels etarres només podia provocar aquesta onada d'atemptats

Rodríguez Zapatero anuncia que s'intensificarà el suport del PSOE al Govern

El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, assegurà ahir, després d'entrevistar-se amb el president del Govern, José María Aznar a Orpesa, que després d'«un dels majors fracassos» d'ETA, que és la mort de quatre membres, només calia esperar «la major de les reaccions», en forma d'atemptats, tot i que reconegué que anteriors governs de la democràcia han patit pitjors situacions.

Mayor Oreja, després de la seva reunió amb Aznar, confirmà l'existència d'un comando o almenys una infraestructura de la banda a Madrid, encara que assenyalà que aquesta és una creença que tenen les Forces de Seguretat des que ETA féu explotar un cotxe al centre de la capital, el passat 12 de juliol.

El ministre assenyalà que les converses que ha tingut els darrers dies amb dirigents del PNB han estat «diàlegs basats en el dolor», si bé assenyalà que manté un contacte permanent amb el conseller d'Interior del Govern basc, Javier Balza.

El titular d'Interior assegurà que «el Govern ha de saber perseverar i ha de saber resistir com la societat espanyola». Interrogat per les mesures concretes que prendrà l'Executiu davant de l'ofensiva etarra, afirmà que la política que està seguint el Govern és la correcta, encara que apuntà que qualsevol política antiterrorista «exigeix un temps». «La resistència democràtica no és passivitat, sinó no caure en la provocació i confiar en l'estat de dret», digué, alhora que recordà que «tots aquells que no es dobleguin a les seves exigències» poden ser objectius de la banda terrorista.

Així mateix, Mayor Oreja advertí que «no es pot dialogar amb els que maten, amb els que coaccionen», i demanà «als que han intentat altres fórmules», referint-se als firmants del Pacte de Lizarra, i sobretot al PNB, que reconeguin que el diàleg amb ETA és impossible.

La unitat dels partits i de la societat espanyola que reclamà Mayor Oreja obtingué una ràpida resposta en el PSOE. El secretari general socialista, José Luis Rodríguez Zapatero, anuncià que el seu partit intensificarà el seu suport al Govern en matèria antiterrorista.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris