nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
21°

Ibarretxe afirma que no col·laborarà en l'estratègia d'ETA de dividir els bascs

Govern basc i empresaris creuen que la mort de Korta amenaça el futur econòmic

El Govern i els partits bascs, menys Euskal Herritarrok, mostraren el seu rebuig al darrer atemptat d'ETA. Així, el el lehendakari del Govern basc, Juan José Ibarretxe, condemnà l'assassinat del president d'Adegi, José María Korta, i després d'assenyalar que «ETA no respecta ningú», digué als empresaris que «us necessitam ara més que mai». En una declaració institucional realitzada a la representació del Govern basc a Brussel·les, Ibarretxe es dirigí als terroristes per subratllar que «qui és capaç de matar no és persona, és una feristela».

A la seva declaració, el lehendakari envià un missatge de solidaritat a la família de la víctima i també al col·lectiu d'empresaris bascs. «La setmana passada, un socialista i avui assassinen un abertzale, José María Korta; persones de diferents idees, totes elles respectables excepte per a ETA, que no respecta ningú, ni els que pensen d'una manera ni els que pensen d'una altra». «Moriré defensant la possibilitat de pensar diferent», afegí el responsable de l'Executiu basc, al mateix temps que advertí que si el que pretenen els terroristes és una confrontació entre persones amb diferents idees, «jo vull dir clarament a ETA que mai no col·laboraré com a lehendakari en una estratègia de confrontació». «Matar és la major covardia, l'argument de l'intolerant, el fracàs de la persona humana», afirmà.

Ibarretxe es dirigí als integrants d'ETA per dir que «la violència no té lloc a la societat basca, la societat basca no us vol, estau demostrant que teniu només un atribut», en al·lusió a la capacitat de generar por i d'assassinar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris