cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Ibarretxe elogia Buesa i demana als bascs que defensin les seves idees en llibertat

L'Ajuntament de Vitòria entrega la Medalla d'Or a la família del socialista assassinat

71302

La viuda del socialista assassinat per ETA Fernando Buesa rebé la Medalla d'Or de l'Ajuntament de Vitòria de mans del batle de la ciutat.

El lehendakari Juan José Ibarretxe elogià ahir la figura del socialista Fernando Buesa, assassinat per ETA el passat 22 de febrer, i demanà als bascs que defensin «lliurement» les seves idees, amb independència de la ideologia que tenguin. També la viuda de Buesa, Natividad Rodríguez, exigí un «compromís» al ciutadà per defensar la pau i la llibertat, perquè els polítics no són «herois».

L'Ajuntament de Vitòria entregà la Medalla d'Or de la ciutat a la família del socialista assassinat. Ibarretxe afirmà que la societat ha de defensar «lliurement» les seves idees i respectar les opinions dels altres amb independència de la ideologia que es tengui, perquè, afirmà, «en totes dues premisses és on se sustenta la democràcia».

El lehendakari afirmà que l'acte d'ahir a Vitòria «ha estat certament emocionant per recordar un gran polític i una gran persona, Fernando Buesa. Les festes, en aquest sentit, són per gaudir, però també per recordar les persones que falten per una raó o l'altra», assenyalà. També recordà del dirigent socialista la seva capacitat de treballar per la pau i per la tolerància, un exemple que, insistí, «és el que s'ha de seguir».

Durant l'acte d'homenatge, la viuda de Buesa, Natividad Rodríguez, expressà el seu «suport incondicional» a totes les víctimes de la «barbàrie terrorista», com també a aquells que viuen sota l'amenaça. A més, va ser una crida al «compromís» dels ciutadans per defensar uns valors «avui seriosament danyats», com són la pau i la llibertat, ja que, segons va dir, els polítics no són «herois» i, per tant, «tenen límits i s'equivoquen».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris