nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

L'Audiència Nacional investiga una campanya abertzale contra Garzón

El jutge vol imposar al diari «Gara» el deute milmilionari del seu antecessor «Egin»

La Fiscalia de l'Audiència de l'Estat (AN) obrí ahir diligències d'investigació sobre el contingut d'un informe policíac en el qual es constata que des de l'esquerra abertzale es planteja una campanya de descrèdit contra el jutge Baltasar Garzón.

Segons fonts jurídiques, el Ministeri Públic tractarà de determinar si aquesta campanya, plantejada després que Garzón establís la relació de continuïtat entre els diaris Egin i Gara, és delictiva i, en cas afirmatiu, quin òrgan seria el competent per investigar-la.

Un informe de la Direcció General de la Policia assegura que els gestors de Gara consideren que la resolució adoptada per Garzón compromet l'existència del diari.

L'acte que el jutge dictà el passat 20 de juliol suposa que l'editora de Gara haurà d'assumir els mil milions de pessetes de deute originats per l'entramat d'Egin, en haver-se establert una relació de continuïtat entre les dues empreses.

Davant aquesta situació, la Policia creu que l'esquerra abertzale es planteja posar en marxa una campanya de mobilitzacions per desqualificar jurídicament la resolució i la figura del magistrat.

La campanya, sempre segons l'informe policíac, presentaria la resolució com «una iniciativa del Ministeri de l'Interior, dins de l'estratègia d'assetjament de l'Administració central contra el nacionalisme basc». Els autors de la campanya de descrèdit acusarien també el Grup Correu, que consideren «especialment hostil» al Pacte de Lizarra, de liderar «una guerra» contra la premsa nacionalista.

Entre les accions dissenyades contra Garzón estarien la difusió que l'acte és una venjança personal del jutge contra l'advocat i conseller de l'editora de Gara, Kepa Landa, i la presentació de múltiples demandes contra el magistrat per danys i perjudicis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris