cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Ibarretxe critica el PP per parlar de consens i no parlar amb ell ni amb altres

Crida a la «responsabilitat» de diàleg dels partits perquè «no basta estar contra ETA»

El president del Govern basc, Juan José Ibarretxe, reconegué ahir que la societat basca viu uns moments «francament complexos i difícils», amb els quals «no podem continuar vivint». Per això, criticà el PP pel fet de parlar de consens i no parlar després amb els altres ni amb el lehendakari i realitzà una crida a la responsabilitat de diàleg de les forces polítiques, ja que, al seu parer, «no és suficient posicionar-se en contra d'ETA, és necessari que parlem entre nosaltres», i criticà l'actitud que manté el PP sobre això.

Ibarretxe realitzà les declaracions durant la seva assistència a Azpeitia amb motiu de la festivitat de Sant Ignasi. El lehendakari considerà «absolutament fonamental» que tots els partits polítics «siguin més flexibles» i afegí que «tots hem d'estar en contra de la violència i en contra d'ETA com hi hem estat darrerament, manifestant-ho clarament, dient clarament a ETA que ha de deixar de matar i que ha de desaparèixer». Precisà, no obstant això, que «hem d'admetre que no és suficient posicionar-nos en contra d'ETA», ja que, segons la seva opinió, és «necessari» el diàleg i la convivència entre els partits polítics.

En aquest sentit, criticà l'actitud que manté el PP i afirmà, sobre això, que «és curiós que de vegades qui més parla de la necessitat de consens i de diàleg, fonamentalment no estigui parlant amb els altres, no estigui parlant tampoc amb el lehendakari». Així, destacà que «no es pot parlar de consens i, a continuació, no estar disposat a parlar amb els altres i no estar disposat a parlar amb el lehendakari mateix». No obstant això, subratllà que continuarà fent «un gran esforç» per parlar amb totes les formacions polítiques, atès que reiterà que «és absolutament fonamental lluitar sense fissures tots contra la violència, però no n'hi ha prou».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris