cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Pujol és el líder més valorat, però només a 0'26 punts de Maragall

Segons una enquesta de la Generalitat, els catalans li donen un aprovat

El president de la Generalitat, Jordi Pujol, és el líder polític català més valorat, amb una nota de 6'52 sobre 10, segons una enquesta de la Generalitat que va ser donada a conèixer ahir pels consellers Joaquim Triadú, de Presidència, i Artur Mas, d'Economia, Finances i Planificació, i portaveu del Govern català.

Pujol és seguit per Pasqual Maragall (PSC-CpC) i Josep Lluís Carod Rovira (ERC), amb una nota de 6'36 cada un. Segueix a continuació Rafael Ribó (IC-V) amb un 5'10 i finalment, Alberto Fernández Díaz (PP) amb 4'73.

En l'enquesta, o traking, realitzada amb una mostra de 600 persones, no es demanà pels líders a nivell estatal, però el conseller Triadú assenyalà que això és a causa de la situació indeterminada al PSOE, i en pròximes enquestes s'inclouran diversos líders de partits de tot l'Estat espanyol.

És la primera vegada que la Generalitat dóna a conèixer els resultats d'una de les seves enquestes, explicaren els consellers, que assenyalaren que les dades seran enviades al Parlament, igual que les que s'obtinguin en futurs sondeigs.

L'enquesta presentada ahir inclou els sondeigs dels mesos d'abril i de juny, i se'n realitzaran dos o tres cada any. Va ser realitzada per Line Staff Consulting. Els consellers destacaren que aquesta és una de les sis empreses homologades per la Generalitat per realitzar sondeigs, que l'adjudicació es va realitzar mitjançant concurs i que els seus directius no tenen vinculació política amb CiU o familiar amb dirigents de la coalició.

El sondeig d'abril donava com a fet més notori del país la victòria del PP a les eleccions del mes anterior, seguida de la violència d'ETA. Al juny la prioritat estava en els atemptats etarres, seguida a molt gran distància per la immigració il·legal. A nivell més global, les preocupacions de tipus econòmic són les que més ponderen els ciutadans de Catalunya. La preocupació per l'atur continua sent important.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris