nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Arzalluz diu que ETA i el PP es necessiten i acusa l'organització de ser «autista»

No entén la mort de Jauregi «perquè fou qui més va estrènyer els collons a Galindo»

85166

Xabier Arzalluz (esquerra) amb Joseba Egibar.

El president del PNB, Xabier Arzalluz, digué ahir que «es veu clarament que ETA i el PP es necessiten», ja que s'«alimenten» mútuament, i considerà que, com el PNB els «fa nosa» perquè no va pel camí de cap d'ells, ambdós cerquen «destruir» aquest partit.

Arzalluz, qui participà en un míting a Mutriku (Guipúscoa) amb motiu del 105è aniversari de la fundació d'aquesta formació política, afirmà que el PP vincula el PNB amb el terrorisme perquè «és el que li interessa», ja que «ETA li dóna vots».

Després de recordar al president del Govern que tant el primer ministre britànic, Tony Blair, com el president francès, Lionel Jospin, «negociaren» amb l'IRA i els corsos, respectivament, i per això «no estan de genolls», culpà José María Aznar de no ser capaç «de dialogar amb ningú».

Assegurà, a més, que el president de l'Executiu «està ja preparant la següent operació», que consisteix a fer fora els nacionalistes del Govern basc, però li advertí que només amb «vots» i una moció de censura podrà desallotjar d'Ajuria Enea el lehendakari, Juan José Ibarretxe.

«Amb tant de dir que partesqui no estan demostrant més que la seva pròpia impotència, perquè volen fer-l'hi i no poden», afegí. També acusà Aznar de pretendre «tornar al seu concepte d'unitat d'Espanya» i desitjar «rebaixar tots els continguts estatutaris», malgrat que fa cinc anys, quan el PNB donà suport a la seva investidura, «es comprometé al desenvolupament íntegre de l'Estatut». «I no ha mogut ni un dit», postil·là.

El dirigent nacionalista demanà també al secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, que aclareixi si quan manifesta la seva lleialtat cap a la política antiterrorista del Govern significa que està d'acord amb la via policíaca com a única fórmula per acabar amb la violència, a la vegada que l'instà a presentar la seva «alternativa de pau».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris