cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern apel·la a la unitat davant d'ETA i a la confiança en les Forces de Seguretat

Ibarretxe criticà la banda per menysprear «la veu i la demanda del poble basc»

El darrer atemptat de la banda terrorista ETA provocà les habituals condemnes dels partits polítics. El Govern demanà confiança en les Forces i Cosos de Seguretat de l'Estat, com a únic camí per concloure amb la violència terrorista i apel·là a la unitat de tots els partits i de tota la societat.

El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja assegurà que l'objectiu de la banda terrorista és que el Govern canviï una política que li està fent mal, per això actuen en distints punts de la geografia espanyola. «Només des de la precipitació, la desesperació i la crueltat es pot interpretar aquesta escalada d'atemptats terroristes», digué, per això és ara quan, «més que mai, hem de creure en la política del Govern».

El lehendakari, Juan José Ibarretxe, destacà, després de visitar la seva viuda, que Jauregi «sempre parlà clar de violència, lluità contra Franco, lluità contra tot tipus de terrorisme i lluità, especialment, contra la violència d'ETA». Ibarretxe criticà ETA per menysprear «la veu i la demanda del poble basc que li exigeix la seva desaparició», ja que el millor que pot fer és «deixar en mans dels bascs construir el seu propi futur». Així mateix, digué que està convençut que els ciutadans arreglaran els problemes «infinitament millor que amb les seves desgraciades, amb les seves inhumanes, amb les seves injustes aparicions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris