algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Altadis incrementa quinze pessetes el preu del tabac ros a partir de demà

Fortuna i Nobel són dues de les marques afectades per l'augment

Altadis, societat resultant de la fusió entre Tabacalera i Seita, apujarà des de demà quinze pessetes el preu de les capses de Fortuna, Nobel, Fine i Gauloises i deu pessetes el de Diana i Brooklyn. La tabaquera ha decidit mantenir, no obstant això, el preu de les seves marques de tabac negre, com Ducados, BN i Habanos, per raons d'estratègia comercial.

Així, Fortuna costarà des de dilluns 295 pessetes; Nobel, 295 pessetes; Nobel Ultra lights, 305, Fine, 410 i Gauloises, 310. Del seu costat, Diana passarà a costar la propera setmana 270 pessetes, mentre que el preu de Brooklyn serà de 250 pessetes.

Aquest augment respon a l'estratègia de la companyia d'anar realitzant paulatinament i de forma progressiva, increments escalonats de preus fins assolir en els propers anys la convergència amb el preu mitjà del tabac en la Unió Europea.

Actualment i tot i aquesta pujada, Espanya continua sent, juntament amb Portugal, el país de la Unió Europea que registra els preus més baixos en cigarretes. El preu mitjà del tabac en la Unió Europea se situa en 543 pessetes si es pren com a referència la marca més venuda en cada país, mentre que a Espanya la marca més venuda del mercat, Fortuna, passarà a costar a partir de diumenge 295 pessetes.

D'altre costat, Altadis i la distribuïdora Aldeasa comunicaren ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors sengles plans d'opcions sobre accions per als consellers executius, directius i altres treballadors de les companyies. Així, Altadis acordà concedir de manera gratuïta a 363 treballadors 3'92 milions d'opcions sobre accions de la companyia, que tindran un preu de 16'20 euros, i que representen un 1'22% del seu capital social.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris