muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Ibarretxe diu que la seva aposta pel diàleg ha fracassat i planteja recórrer una altra etapa

Destaca que mentre que uns cerquen solucions per a la pau, al PP «li importa molt poc per cercar més vots»

El lehendakari Juan José Ibarretxe reconegué ahir a Vitòria que el seu «intent» de diàleg i la seva aposta política «han fracassat», a causa de l'augment de l'activitat de l'organització terrorista ETA, a qui culpà de ser la «màxima i única responsable» del «que provoca». Per això, per Ibarretxe, en aquests moments, Euskadi es troba immers en una «nova» etapa que s'haurà de recórrer «de manera diferent».

Ibarretxe comparegué davant els mitjans de comunicació en la seu de la Lehendakaritza de Vitòria amb el fi d'oferir una valoració sobre la situació actual de la vida política i social d'Euskadi, ja que ahir se celebrà el darrer Consell de Govern, que es reprendrà per setembre.

Durant la seva intervenció, el lehendakari afirmà que, en el passat, «s'ha intentat amb tota la bona voluntat del món un camí que pretenia assolir la pau», si bé reconegué que aquest «ha fracassat» i «avui estam en altra etapa que s'haurà de recórrer de manera necessàriament diferent».

En aquest sentit, rebutjà caure en «l'immobilisme» i la «resignació» davant de la violència d'ETA, ja que «seria que acceptam tornar al passat amb totes les conseqüències i que repetirem tota una etapa d'atemptats».

De la mateixa manera, afirmà que per poder assolir una solució en el conflicte basc s'ha d'anar més enllà de la via policíaca, per la qual cosa reiterà la seva intenció de continuar impulsant el diàleg.

En aquest sentit, recordà que a Euskadi existeixen partits que cerquen «solucions», mentre que un «altre», referint-se al PP, es troba «capficat en la recerca de la seva millora electoral» i «no li importa dividir amb el fi d'obtenir un 1 per cent» més de vots.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris