nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Villalonga deixa Telefònica pel bé de l'operadora i per les pressions d'Aznar

Alierta, elegit per unanimitat nou president de la companyia de telecomunicacions

El llarg adéu del president de Telefònica va veure ahir el seu punt final. Juan Villalonga afrontà ahir el que va ser el seu darrer consell com a cap de l'operadora. El Consell d'Administració aprovà el nomenament de César Alierta com a nou president de l'operadora després que Villalonga assolís un acord amb els accionistes de referència de la companyia (BBVA i La Caixa) per abandonar l'empresa a canvi d'una elevada compensació econòmica.

El fins l'horababaixa d'ahir president de l'operadora assegurà, segons els sindicats, que deixa la companyia pel seu compromís d'actuar a favor de Telefònica i els seus accionistes i davant de la pressió exercida pel Govern. Pressió que ha estat negada des de l'Executiu pel seu portaveu, Pío Cabanillas, que insistí en el respecte governamental cap a les descisions que es prenguin en el si de les empreses privades a Espanya.

Cabanillas subratllà que el Govern ha «insistit fins a la sacietat» en el «respecte que s'ha de tenir per qualsevol empresa privada, els seus òrgans de direcció i les decisions que prenguin ells mateixos», i en el mateix sentit es manifestaren els ministres d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i de Ciència i Tecnologia, Anna Birulés.

Birulés assenyalà que Alierta és un «home amb experiència empresarial, com ho ha demostrat en els diferents càrrecs que ha ocupat en empreses de primera línia».

Juan Villalonga afirmà que ara «és el moment apropiat per a un relleu en la presidència de l'empresa». «En el transcurs de les nostres conversacions sobre la millor forma de continuar creant valor per a tota la companyia, accionistes, clients i treballadors, ens ha paregut que ara, amb el desenvolupament de diverses iniciatives estratègiques de gran èxit per a la empresa, ha arribat el moment del canvi en la presidència de Telefònica», afirmà Villalonga.

Així mateix, es mostrà «encantat» que César Alierta siga el nou president de Telefònica, i assegurà que el seu nomenament assegura «continuïtat en la gestió», atesa la seva experiència com a «membre actiu i valuós dels consells d'administració de Telefònica i Terra».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris