algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Zapatero promet una etapa en què es recuperarà la confiança de la societat

Chaves creu que la direcció compta amb una «força simbòlica tremenda»

El nou secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, prometé ahir, durant el seu discurs de clausura del XXXV Congrés Federal del partit, una nova etapa per als socialistes que permetrà a la societat recuperar la confiança en els socialistes, i assegurà que treballarà per evitar que Aznar continuï rebaixant la «dignitat» de la societat espanyola.

Zapatero, que va ser llargament ovacionat pels delegats, demanà temps al conjunt del partit per portar a terme un «canvi tranquil» en l'organització, que es caracteritzarà per la «seriositat, la dedicació, la bona feina i la calma», però al mateix temps subratllà que, des del primer moment, dedicarà els seus esforços a posar ordre en l'organització perquè funcioni correctament.

Per això, instà totes les federacions socialistes que apliquin aquests objectius en els successius congressos provincials i regionals que s'han de dur a terme a partir d'aquests moments i que han de caracteritzar-se pel respecte intern, l'atenció als problemes dels ciutadans i per ser un exemple de cohesió.

Un altre tema sobre el qual ha incidit Rodríguez Zapatero és el terrorisme. Així, assegurà que l'actitud dels socialistes en relació amb la política davant el terrorisme no canviarà «gens» en aquesta nova etapa i que la seva prioritat en aquest camp continuarà sent la unitat dels demòcrates contra la banda ETA.

Segons explicà, el PSOE manté una «ferma i unànime voluntat» de treballar amb els demòcrates per tal d'eradicar la violència i que el seu objectiu serà ampliar aquell consens i fer canviar d'opinió els nacionalistes, encara que admeté que això pot semblar avui «utòpic».

Del seu costat, el secretari general del PSOE andalús i nou president del partit, Manuel Chaves, es mostrà ahir convençut que la direcció elegida en el 35è Congrés Federal compta amb una «força simbòlica tremenda» per connectar amb la societat. Chaves confessà que no esperava un suport superior al 80 per cent per a la nova direcció i assegurà que no s'ha sentit «pressionat» per acceptar la Presidència, un càrrec que li ha proposat directament Rodríguez Zapatero, i la immensa majoria de les federacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris