algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Díez i Bono demanen suport per a Zapatero i Fernández li recorda els vots guerristes

Rodríguez Ibarra s'ofereix al nou líder per formar una Executiva d'integració

L'elecció de José Luis Zapatero com a nou secretari general del PSOE provocà diverses reaccions en el si del partit. José Bono, el primer dels candidats a comparèixer, demanà a tots els que votaren per ell que donin suport «amb tota lleialtat» al nou secretari general, al qui oferí el seu suport, el de «José Bono, militant socialista», utilitzant les mateixes paraules amb què conclongué el seu discurs davant els delegats.

Bono, que reconegué que Rodríguez Zapatero «ho ha fet molt bé», pero no volgué fer declaracions perquè afirmà «no és el meu dia». Rosa Díez, visiblement abatuda pel resultat, felicità el nou secretari general, i assegurà que si emprèn el canvi que el partit necessita, ella sempre estarà compromesa amb ell. Per això, «li desig el millor, a ell i al seu equip, perquè això serà el millor pel PSOE».

Díez agraí el suport de tots els que la votaren, de tots els que traballaren amb ella, i considerà que «el que hem fet ha estat bo pel partit», pel que hi haurà «un abans i un després del Congrés». Matilde Fernández Reconegué en els passadissos del Congrés que els resultats són un fracàs pel seu projecte, «perquè, per suposat, he entrat al Congrés amb més delegats que votaven Projecte Socialista i en aquesta votació en tenc molts menys dels que tenia».

En concret, la nit de divendres comptava, juntament amb Rosa Díez, amb el 30 per cent dels vots, pel que es pot dir que els sectors guerristes han volgut evitar la victòria de Bono. La candidata guerrista assegurà que «claríssimament» alguns dels delegats que havien dipositat la seva confiança en ella decidiren finalment votar Rodríguez Zapatero. També mostrà la seva estranyesa perquè l'entorn del nou secretari general no donàs suport al sistema de doble volta, pel que «a la fi, una part de la nostra candidatura ha anat cap a un vot pràctic».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris