nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Francesc Antich proposà l'estat federal davant el ple dels delegats socialistes

Diu que és l'unic model que s'ajusta «a l'Espanya real», la de la diversitat

«Els socialistes hem de donar respostes clares al model d'Estat. Volem un model federal, proper als ciutadans, en l'Espanya plural». Amb aquestes paraules tan contundents, Francesc Antich definí el seu projecte davant el ple dels delegats del XXXV Congrés del PSOE. Antich no tenia previst intervenir-hi, no obstant això, pràcticament mitja hora abans de fer-ho, es tancà a preparar el seu discurs, que començà amb paraules de reconeixement per al comitè polític que ha treballat «en moments francament difícils».

Assumint el lema del congrés, Antich començà el seu parlament demanant un nou impuls «des de l'esforç de tots aquells que han fet d'aquest partit el més representatiu de la gent progressista d'Espanya».

No obstant això, immediatament, recordà la necessitat d'obrir el parttit a la societat ja que «la seva fortalesa vindrà de la capacitat d'implicar els ciutadans». I amb aquest objectiu proposà «àmbits perquè les organitzacions que conformen la societat se sentin implicades», perquè «el partit, les agrupacions, s'han d'obrir».

Per fonamentar el seu discurs, recordà que cada cop hi ha més abstenció en els comicis, siguin de la natura que siguin i «constatà que ja no basten quinze dies de campanya per mobilizar l'electorat». Segons Antich, per aconseguir-ho, el partit ha d'estar en contacte permanent amb la seva base social, de forma que aquesta se senti implicada en el projecte.

Per assolir aquest objectiu, el futur secretari general del PSIB-PSOE proposà diverses vies: les primàries perquè visualitzen socialment la participació i la implicació; el muncipalisme, el principi de subsidiarietat en la presa de decisions; i, en els llocs on es governa, l'acostament de les institucions a la gent.

Francesc Antich passà a continuació a demanar concrecions al projecte dels socialistes, «que han de tenir respostes clares perquè ja no valen les frases fetes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris