nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
16°

La Policia troba un pis d'ETA amb armes i documentació de càrrecs del PP i PSOE

Part dels explosius trobats a Vitòria provenien de la càrrega robada a França

La Policia Nacional i la Brigada d'Informació de Pamplona i de Vitòria localitzaren la matinada d'ahir un pis franc de la banda armada ETA, ubicat en el número dos del carrer Federico García Lorca de Vitòria, en el qual els agents trobaren i confiscaren gran quantitat d'armament. El ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, assegurà que, segons la documentació confiscada, els objectius d'aquest comando eren càrrecs de PP i PSOE a la capital alabesa, entre els quals hi havia el president de la Diputació d'Àlaba, Ramón Rabanera, així com militars i membres de les Forces de Seguretat.

En el moment en què els agents del Cos Nacional de Policia irromperen en el pis es trobava deshabitat. L'escorcoll del pis, situat en el setè pis del número 2 del carrer Federico García Lorca de Vitòria, un carrer per a vianants del barri de Santa Lucía, prop del polígon industrial Uritiasolo, va ser ordenat pel jutge Baltasar Garzón.

Mayor Oreja assegurà que els etarres que ocuparen el pis, un comando legal format per tres terroristes, procedents de Jarrai (un dels quals llogà l'immoble), tenien com a objectius preferents membres del PP i del PSOE a la capital alabesa, segons la documentació confiscada, entre els quals es trobava el president de la Diputació d'Àlaba, Ramón Rabanera.

El delegat del Govern a Euskadi, Enrique Villar, confirmà les identitats dels tres presumptes etarres que ocupaven el pis. Es tracta de Diego Uriarte López Arcaute, nascut a Vitòria; Luis Mariñalarena García Andía i Asier Carrera Arenzana, els dos darrers naturals de Pamplona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris