muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Candidats i dirigents del PSOE coincideixen que González no ha de ser centre del Congrés

Chaves afirma que seria un error recórrer a l'expresident com si fos «una xarxa de seguretat»

Els quatre candidats a liderar el PSOE sembla que coincideixen en una cosa: l'expresident del Govern Felipe González no hauria de ser el centre del XXXV Congrés que celebra aquest cap de setmana el partit, ja que en aquesta cita, l'elecció del nou secretari general i de la seva Executiva són el tema prioritari. La mateixa opinió manifestà l'exnúmero dos del PSOE, Alfonso Guerra, que es mostrà partidari que figures com González o fins i tot ell mateix, que han tingut un fort pes en el partit, «deixin de projectar ombra sobre les noves generacions.

«Les persones que hem ocupat un lloc de molta responsabilitat, de molta força en el PSOE, no hauríem d'estar projectant ombra sobre les noves generacions que es fan càrrec del partit, i això ens afecta tant a Felipe González com a mi mateix, és clar que els delegats són molt lliures de decidir», assegurà Guerra.

El promotor de Nueva Vía, José Luis Rodríguez Zapatero, ressaltà que el que es discutirà en el conclave no és la darrera etapa del PSOE, sinó «el que n'ha de ser la nova etapa» i afegí que la possibilitat que l'excap del Govern ocupi o no la presidència tampoc no serà el centre del debat.

En aquest sentit, Rosa Díez afirmà que «hi ha molta de gent en aquest país obsessionada amb Felipe González» per donar-li protagonisme, per veure si així el poden dur al Congrés. «Qui vulgui seguir obsessionat amb González, que ho faci, González és patrimoni de tots nosaltres», afirmà.

Mentrestant, la candidata guerrista, Matilde Fernández, criticà aquells que han utilitzat el nom del líder socialista i insistí que hauria estat millor que González "que ha comunicat a persones de confiança que no serà president", hauria aclarit aquest dubte abans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris