algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Armesto nega cap pressió política en la investigació sobre Villalonga

Diu que no afectaria a l'expedient la dimissió del cap de Telefònica

El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Juan Fernández-Armesto, negà ahir qualsevol pressió política en la investigació que l'organisme regulador està portant a terme sobre la compra per part del president de Telefònica, Juan Villalonga, d'opcions sobre accions de l'operadora, el gener de 1998. «Jo no he tingut absolutament gens de pressió política en l'exercici del meu càrrec», assegurà.

A més, insistí que aquella investigació està en marxa i que, per tant, no pot fer cap comentari sobre això. Preguntat sobre si tendria cap repercussió en l'esmentada investigació la possibilitat que el president de l'operadora presentàs la dimissió en el Consell del dia 26 o abans que finalitzi l'expedient obert per la CNMV, Fernández-Armesto insistí rotundament que no.

Fernández-Armesto es mostrà partidari que aquella investigació finalitzi «com més aviat, millor» i reiterà que en aquell moment la CNMV oferirà «molts detalls». Recordà que no hi ha cap cas d'inversor institucional, que «sens dubte, per lògica» són els que posseeixen més informació privilegiada, que hagi estat sancionat per aquest motiu.

Fernández-Armesto reiterà que Espanya és un dels pocs països on els consellers tenen obligació d'informar de totes i cadascuna de les operacions sobre accions i derivats d'accions que efectuïn i que només uns quants països europeus tenen aquesta exigència, entre ells Espanya, i qualificà la normativa espanyola com una de les «més exigents» en aquesta matèria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris