algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Rodríguez Zapatero nega que hagi pactat amb cap família socialista

El president d'Aragó es mostra disposat a presidir el Congrés del PSOE

José Luis Rodríguez Zapatero, candidat a la Secretaria general del PSOE, negà ahir que hagi pactat amb alguna família socialista per assegurar-se el seu suport en el XXXV Congrés Federal, i advertí Matilde Fernández i Rosa Díez, encara que sense esmentar-la, que les «regles del joc» per a la designació del futur líder del PSOE les fixa el partit i, en cap cas, els candidats.

En una conferència de premsa a Madrid, poc abans de reunir-se amb els delegats de la Federació Socialista Madrilenya (FSM), Rodríguez Zapatero, afirmà que la unitat i la cohesió del PSOE només podra assolir-se si se supera l'època passada de les famílies i, situà els contactes que tant ell com alguns dirigents de Nueva Vía han mantingut amb responsables d'altres sensibilitats en els contactes habituals previs a la cita congressual.

El diputat lleonès va ser especialment explícit en aquesta qüestió, i subratllà que sempre ha «mirat als ulls» als delegats per explicar-los el seu projecte polític, sense pensar en cap moment a quina sensibilitat havia pertangut en el passat.

D'altre costat, el president del Govern aragonès, Marcelino Iglesias, manifestà ahir la seva disposició a presidir el Congrés, encara que aquesta decisió compet als 998 delegats de les diferents federacions. La proposta que Iglesias presideixi la Mesa del Congrés està avalada per les federacions de Catalunya, Balears, Andalusia i Aragó i compta també amb suports de líders regionals d'altres federacions. La Comissió Política, que farà la seva oferta de l'òrgan rector del conclave previsiblement avui, recordà que la nominació del president aragonès no es tracta d'una proposta formal i insistí que la gestora encara no ha estudiat cap nom concret.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris