algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Milers de persones condemnen ETA i retreuen al PNB la seva «ambigüitat»

Es reclamà la unitat dels demòcrates per acabar amb la violència terrorista

Madrid va viure ahir la protesta de milers de persones pels recents atemptats de la banda terrorista ETA, sota el lema «Madrid per la pau i la llibertat. Terrorisme no». El manifest, després del qual es guardaren cinc minuts de silenci, va ser consensuat per partits polítics i sindicats, i el va llegir el batle popular de la madrilenya localitat de Villanueva de la Cañada, Luis Partida, que retragué al PNB la seva ambigüitat i reclamà la unitat dels demòcrates com l'únic mitjà d'acabar amb la violència terrorista.

Milers de madrilenys s'aproparen a la Puerta del Sol per mostrar el seu rebuig als recents atemptats terroristes: l'assassinat del regidor popular José María Martín Carpena a Màlaga; l'explosió de sengles cotxes-bomba a Madrid i al municipi sorià d'Agreda; i l'intent d'atemptat ahir contra el socialista José Asenjo.

A la concentració acudiren representants de totes les forces polítiques i sindicals. El Govern estigué representat pel vicepresident segon, Rodrigo Rato, i el ministre de Treball, Juan Carlos Aparicio. Fins a darrera hora de l'horabaixa no s'hi descartà la presència del president de l'Executiu, José María Aznar, que tornà ahir del seu viatge oficial a Mauritània. Per part del PP, hi acudiren el secretari general de la formació, Javier Arenas; la coordinadora de Participació i Acció Sectorial, Ana Mato, i el president de les Noves Generacions, Juan Manuel Moreno, com també el portaveu del grup parlamentari popular, Esteban González Pons. Igualment hi participaren el president de la comunitat de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, i el batle de la capital, José María Àlvarez del Manzano.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris