muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Arzalluz exigeix al Govern central que assumeixi responsabilitats

El cap del PNB fa autocrítica i diu que «potser ens hem equivocat»

El president del PNB, Xabier Arzalluz, va instar ahir el Govern que assumeixi «la seva pròpia responsabilitat» i «pensi si ha de canviar de política» davant l'última onada d'atemptats d'ETA i «després de preconitzar la via policíaca i exercir-la durant cinc anys».

Arzalluz, que va participar al migdia d'ahir en una concentració davant la seu del PNB a Bilbao en repulsa de l'atemptat mortal de Màlaga, va assenyalar als periodistes que el seu partit «ha fet tot el posible per cercar camins de pau» i «tal vegada ho hem fet malament», però «d'una vegada "va insistir" quan veurem el Govern assumir la seva pròpia responsabilitat?». «Després de cinc anys de violència i d'actuació policíaca, sense deixar una escletxa a altres que creuen que es pot solucionar d'una altra manera, seguint l'exemple d'Irlanda o d'altres llocs, quin és el seu balanç?», va preguntar a l'Executiu central.

Arzalluz va posar de manifest que, «així com en el període socialista, quan succeïen aquestes coses, la gent cridava en els funerals contra el ministre corresponent d'Interior i exigia responsabilitats al Govern de Felipe González, la cosa que no es pot fer ara "l'Executiu d'Aznar" és canviar de cara i donar responsabilitats als altres i oblidar-se d'ells». «Per tant, que pensi el Govern si ha de canviar de política. Si no, que tregui almenys un mínim balanç d'allò que suposa aquesta setmana per a un govern que preconitza exclusivament la via policíaca», afegí.

Arzalluz va lamentar i va formular una «condemna clara» dels últims atemptats d'ETA que, segons va recordar, «en una setmana ha llançat una carrera de barbaritats, des de la bomba lapa d'Ordizia, passant per Madrid, Màlaga i Agreda. Allò més sagnant "va evidenciar" és la mort del regidor de Màlaga».

El dirigent «jetzale» va posar de manifest que «fa temps que no vèiem això» "en al·lusió a tal successió d'atemptats" «i per això, va dir, em preocupa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris