nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Tothom contra ETA

La societat civil mallorquina s'aboca en la condemna dels atemptats

99440

A Mallorca, les primeres autoritats participaren en una manifestació a la plaça de Cort.

PERE BOTA.

Els actes de condemna dels darrers atemptats d'ETA varen tenir com a escenari principal a Mallorca la plaça de Cort. L'Ajuntament de Palma va celebrar una sessió extraordinària en la qual es «condemnà amb rotunditat i sense cap mena de condicionants» els actes terroristes; i després la corporació es va concentrar davall d'en Figuera, acompanyada per polítics de les altres institucions, on respectaren de manera escrupolosa els minuts de silenci pactats.

El Consell de Mallorca també es va reunir en sessió plenària, i va aprovar ahir per unanimitat una declaració contra les darreres accions d'ETA en la qual va demanar «unitat» a les forces democràtiques contra els actes inhumans dels terroristes. El text consensuat per totes les forces va ser llegit per Maria Antònia Munar i recorda que el regidor del Partit Popular va ser víctima d'«una execució a sang freda davant dels ulls de la seva esposa i la seva filla».

Per la seva banda, el president del Govern balear, Francesc Antich, oferí ahir «el suport i el condol del poble balear» als familiars afectats pels actes violents d'ETA, «els terroristes de la qual són la vergonya d'Espanya» i demanà als demòcrates que «estiguem més junts que mai per vèncer aquests assassins». El president balear assegurà que el seu missatge, en aquests moments, és que «l'Espanya plural la construirem tots des de les institucions democràtiques i no amb la força de les bombes o de les pistoles».

Per la seva banda, el ple de l'Ajuntament de Calvià aprovà ahir per unanimitat una moció de condemna on s'insta la banda terrorista a abandonar la seva irracional i estèril lluita armada, ja que en democràcia no serveix una altra via d'expressió que no sigui la del diàleg i el debat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris