bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Govern central demana al PNB que deixi les mitges tintes i trenqui amb EH

Oreja creu que la banda respon amb morts a les insinuacions d'una segona treva

El Govern i els partits polítics expressaren ahir la seva enèrgica condemna per l'atemptat d'abans d'ahir contra l'edil popular José María Martín Carpena a Màlaga a mans d'ETA, i coincidiren a exigir al PNB que abandoni les «mitges tintes», i trenqui definitivament amb l'entorn de la banda terrorista.

El ministre portaveu del Govern, Pío Cabanillas, manifestà després dels darrers atemptats de l'organització terrorista ETA que ja no és el moment de cercar racionalitats o intentar oferir explicacions d'una situació, sinó tenir molt clar que «sobre un bassiot de sang no es pot dialogar».

Les paraules de Cabanillas destaquen que «no hi ha mitges tintes i no s'ha de crear aquesta ficció» que és més convenient establir algun tipus de pont o de relació, ja que «no hi ha cap interès ni motiu de canvi per part d'ETA», i l'únic que «s'ha de fer és començar la unitat entre tots els demòcrates».

Així mateix, el portaveu destacà la importància que es produeixi un canvi de rumb transcendental en el País Basc, que «no pot estar en mans del PNB», perquè «ja no té credibilitat per portar-ho a terme». A més, destacà que resulta «evident» que l'eix de l'ofensiva d'ETA «sempre ha estat el Partit Popular».

El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, assenyalà que ETA tornà a deixar clar que és ella que administra i dirigeix el front nacionalista, i per això, al seu parer, cada minut que romangui el PNB en aquest front està acceptant la direcció d'ETA.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris