nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Matas rep llum verda per arreglar el problema de l'aigua a Espanya

El Consell de Ministres aprovà ahir la tramitació del Pla hidrològic nacional

El Consell de Ministres donà ahir el vistiplau a la tramitació del Pla hidrològic nacional (PHN) i aprovà un pla d'inversions hidràuliques de «més de tres bilions» de pessetes per al període 2000-2008, informà el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, qui assegurà que l'actual text «no planteja trasvasaments». També acordà convocar el Consell Nacional de l'Aigua "integrat per l'Administració Central, comunitats autònomes, sindicats, comunitats de regants, conques hidrogràfiques, empresaris, científics i usuaris" el proper 5 de setembre per a emetre el dictamen preceptiu. Segons el calendari, assenyalà que el Govern podria donar llum verda al Projecte de Llei del PHN a finals d'aquest any o principis del pròxim, per a la seva remissió al Parlament.

Dels tres bilions de pessetes que s'invertiran, 48.062 seran per a les Illes Balears. Entre les mesures de planificació hidràuliques per a l'arxipèlag balear aprovades pel Consell es troben 20.385 milions de pessetes per abastiments i 10.018 per a sanejament i depuració.

També s'inclouen 7.000 milions de pessetes per realitzar el trasvassament de sa Costera fins a la badia de Palma i la construcció d'una dessaladora a Eivissa amb un cost de 1.100 milions, segons informà ahir el Ministeri de Medi Ambient.

Matas explicà, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que el Govern ha fet allò que podia fer, que és «posar damunt de la taula un pla d'actuacions en infraestructures hidràuliques per solucionar els problemes interns de cada conca i obrir un procés de diàleg i debat sobre la possibilitat de realitzar trasvassament de les conques excedentàries a les deficitàries per poder tancar el cicle d'ordenació i regulació de l'aigua».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris