muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

L'IPC puja 3 dècimes el juny i situa la inflació interanual en el 3'4 per cent

Folgado reconeix que és molt difícil que es compleixi l'objectiu del dos per cent

L'Índex de Preus de Consum (IPC) pujà 3 dècimes el juny, amb la qual cosa la taxa acumulada d'inflació pujà un 1'8 per cent i la interanual se situà en el 3'4 per cent, segons informà ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquest nou augment de la taxa d'inflació es va deure principalment als components relacionats amb el petroli i el turisme. El secretari d'Estat d'Economia, Energia i Pime, José Folgado, reconegué que és «molt difícil» que es compleixi la previsió d'inflació del Govern del 2 per cent per al conjunt de l'any, encara que mostrà la seva confiança que l'IPC es moderi durant la segona part de l'any i quedi situat per sota del 3 per cent a finals del 2000.

Folgado assegurà que la pujada de la inflació fins al 3'4 per cent no és una dada positiva, però ressaltà que encara existeixen elements positius i esperançadors que contribueixen a pronosticar que els preus moderaran el seu ritme de creixement en la segona part de l'any i tendiran a convergir amb la inflació subjacent.

La inflació interanual augmentà tres dècimes respecte del maig i se situa en el nivell màxim de l'any, 1'4 punts per sobre de l'objectiu del Govern per a tot l'exercici, situat en un 2 per cent. El maig passat, els preus es mantingueren estables amb una inflació interanual situada en el 2'2 per cent.

Per altra banda, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat espanyol (IPCA), que serveix per realitzar comparacions entre els països europeus, registrà així mateix un increment del 0'3 per cent el juny sobre el mes anterior, si bé elevà la taxa interanual una dècima més al 3'5 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris