algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Matas presenta al Consell de Ministres d'avui l'esperat pla hidrològic nacional

El conjunt d'actuacions hidràuliques té un valor superior als dos bilions de pessetes

El ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, presentarà avui al Govern un informe sobre el pla hidrològic nacional i un conjunt d'actuacions hidràuliques per valor superior als dos bilions de pessetes, avançà ahir el titular de la cartera, que afirmà que el PHN reordenarà «d'una vegada» els recursos hídrics de l'Estat.

El pla hidrològic nacional (PHN) intentarà també solucionar algunes de les «demandes històriques» de les distintes regions espanyoles, afegí Matas, que indicà que «gran part de les obres» incloses en les noves actuacions «són exactament les mateixes» que les sol·licitades per algunes regions «fa 70 o 75 anys». Subratllà que «Espanya ha d'aprofitar l'aprovació del PHN no només per reordenar la distribució de l'aigua en tot el territori, sinó per modernitzar i actualitzar tot el que ha de ser el seu tractament».

Una vegada estudiat l'informe tècnic del PHN per part del Govern, serà remès al Consell Nacional de l'Aigua, la propera convocatòria del qual serà un dels assumptes a analitzar avui.

El ministre explicà que el pla hidrològic tracta d'aplicar, «en primer lloc», polítiques eficients en la utilització de l'aigua, apostar per la seva qualitat, fomentar-ne les polítiques de depuració i introduir «criteris de limitació» del consum d'aquest bé «escàs i públic».

Al respecte, subratllà que «no es pot créixer econòmicament al preu d'un consum il·limitat de l'aigua. Creixement econòmic sí, però sostenible».

Aprovació de mesures hídriques per a les Balears  

L'informe sobre el pla hidrològic nacional que Jaume Matas presentarà avui en el Consell de Ministres anirà acompanyat de l'aprovació de mesures relacionades amb la gestió dels recursos hídrics a totes les comunitats autonòmes, incloses les Balears.

Cal recordar que, durant l'anterior legislatura, se supedità l'aprovació, per part del Consell de Ministres i del Consell Nacional de l'Aigua, del pla hidrològic de les Illes al de tot l'Estat. El pla hidrològic nacional fou redactat, en realitat, per l'equip de l'anterior ministra, Isabel Tocino, però finalment es va decidir retardar-ne l'aprovació fins després de les darreres eleccions generals. D'aquesta manera, el pla hidrològic balear també patia retard, ja que es considerava que no tenia prou entitat, ell sol, per convocar una reunió del Consell Nacional de l'Aigua.

El pla hidrològic balear preveu per al 2016 una reducció del 20% de les pèrdues a les xarxes d'abastament i una reducció idèntica en el volum total de demanda d'aigua. La inversió global seria de 94.202 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris