algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Madrid i Vitòria arriben a un acord per intercanviar documentació d'ETA

Iturgaiz no participarà en la nova ronda de contactes amb Ibarretxe

El conseller basc Javier Balza anuncià ahir que els departaments d'Interior dels governs central i basc arribaren a un acord per crear una comissió de coordinació per a l'intercanvi de la documentació confiscada a ETA.

Balza, després de la reunió del Consell d'ahir, explicà que el seu departament està en disposició de convocar una Junta de Seguretat d'Euskadi, òrgan paritari integrat per les dues administracions per a qüestions policíaques, però si no es pot dur a terme tot d'una aquesta comissió hauria de posar-se en funcionament de fet.

Responsables del Ministeri i del Departament duen treballant les darreres setmanes sobre aquesta petició de la Conselleria, que suposarà un intercanvi de la documentació d'ETA que la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i l'Ertzaintza confisquin i una posterior «avaluació conjunta i l'adopció de conclusions».

Segons explicà el conseller basc, aquesta comissió serà la resultant de realitzar qualque «retoc» a la que el Ministeri i el Departament crearen a principi de la legislatura basca encarregada de coordinar les actuacions en la prestació d'escortes i contravigilàncies i que, segons el mateix Balza, ha tingut un «rendiment molt positiu».

D'altre costat, el president del PP d'Euskadi, Carlos Iturgaiz, anuncià ahir que no participarà en la nova ronda de contactes que el lehendakari, Juan José Ibarretxe, té previst mantenir amb tots els partits polítics les properes setmanes. Iturgaiz justificà aquesta decisió perquè Ibarretxe i el PNB estan «bloquejant» la situació política a Euskadi en «refermar», setmana rere setmana, la seva aposta per Lizarra.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris