algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El 90% de farmàcies tanca com a protesta a les mesures liberalitzadores del Govern

Els serveis mínims han estat superiors als esperats, amb una apotecaria per cada 10.800 habitants

El 90% de les 19.439 farmàcies que hi ha a l'Estat espanyol secundaren ahir el «tancament testimonial» del sector en protesta per les mesures aprovades pel Govern, per frenar la despesa en medicaments, segons anuncià en conferència de premsa el president del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, Pedro Capilla, qui qualificà el seguiment d'«aclaparador».

D'aquestes, les oficines farmacèutiques de 42 províncies decidiren mantenir el tancament durant 24 hores; les ubicades en unes altres 8, en un període comprès entre 2 i 4 hores; «i les de Sòria i les barcelonines de Ripollet i Viladecans, encara que s'han unit a aquesta jornada, per respecte als dies de dol que viuen a causa de l'accident a Golmayo, dijous passat, n'han ajornat el tancament per a jornades vinents, "el dia 20 de juliol en el cas sorià"», afegí.

Per la seva part, es desmarcaren de la jornada de protesta les farmàcies d'Àlaba i Guadalajara, «en aquest darrer cas perquè la meitat estan ja tancades per vacances, tot i que han comunicat la seva solidaritat amb les mesures preses».

Així mateix, s'informà que 3.543 apotecaries prestaren serveis de guàrdia, cosa que es tradueix en el 19% del total, «ja que les farmàcies que avui tenien prevista una guàrdia han hagut d'obrir, tot i secundar la protesta. A més, a aquestes se sumen aquelles que han estat de guàrdia per abonar avui el servei i no perjudicar el ciutadà», matisà Capilla. En aquest línia, especificà que s'ha garantit el servei en una farmàcia per cada 10.800 habitants, «quan els consumidors demanaven que n'estigués oberta en la jornada de tancament una per cada 100.000, cosa que significa que hem multiplicat per 10 els mínims per no perjudicar el ciutadà».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris