nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Damià Pons acusa el PP d'«ignorar els esforços educatius» de les comunitats

El conseller d'Educació sospita que es demana la «intervenció del Papà-Estat»

«El PP sembla ignorar els esforços de les comunitats autonòmes per subsanar les deficiències del sistema educatiu». Aquesta és la impressió que ha provocat en el conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, la «Declaración de San Millán de la Cogolla».

El missatge subjacent, que Pons veu en la declaració, tindria un doble objectiu. D'una banda «presentar el PP com l'únic defensor de les humanitats i de determinats valors espanyols». D'una altra, caracteritzar les comunitats autonòmes amb competències transferides com a «irresponsables que necessiten la tutel·la de Papà-Estat.

Respecte de la lletra pròpiament dita del text aprovat a San Millán de la Cogolla, Damià Pons, considera que el PP «ha descobert Amèrica». «Que en acabar l'ensenyament els alumnes hagin de dominar les llengües oficials és un mandat que ja figura en l'Estatut d'Autonomia. És que fins ara no s'havia observat?», ironitza el conseller, que té la impressió que el PP ignora «els esforços i les inversions realitzats per les comunitats autònomes». Arribats a aquest punt, el responsable de l'educació a les Balears es demana «per què les declaracions dels conservadors no es tradueixen en inversions» i recorda «el mal finançament que es féu de les transferències educatives».

Així mateix, Damià Pons, sospita de «la insistència del PP en els elements comuns de la història d'Espanya, una insistència que no apareix conjugada amb l'interès pels elements plurals de la mateixa història». El desequilibri entre l'aposta pels «elements compartits» i «allò plural», «els encontres i els desencontres», condueix Pons a l'afirmació que el «PP sembla mantenir una visió uniformista de l'Estat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris