muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Les farmàcies recorreran el decret del govern al TC per «inconstitucional»

La majoria d'apotecaries peninsulars tanquen avui com a protesta

El Consell General de col·legis de farmacèutics anuncià ahir la seva decisió de recórrer el Decret Llei de mesures liberalitzadores en el sector farmacèutic aprovat el passat 23 de juny pel Consell de Ministres, ja que el consideren «inconstitucional».

Aquest òrgan de representació dels farmacèutics considera que és inconstitucional «la imputació de l'IVA com a ingrés a l'hora d'aplicar les deduccions del marge de benefici», així com que «en la dispensació de certes especialitats farmacèutiques, els professionals perdran doblers ja que es limiten els marges i se'ls imposen deduccions».

Les apotecaries tancaran avui les seves portes, quasi de manera majoritària, entre un mínim de dues hores i vint-i-quatre hores, per protestar per les mesures del Govern, que suposen uns retalls d'uns 40.000 milions de pessetes per a les apotecaries.

Els responsables del sector farmacèutic garantiren que una sèrie d'apotecaries en cada província tindran avui serveis mínims reforçats, on els usuaris podran adquirir els medicaments que necessitin, i indicaren que, en cada establiment, hi haurà un llistat amb les apotecaries de guàrdia més properes.

La Confederació de Consumidors i Usuaris demanà també «que els serveis mínims no posin en perill la seguretat dels usuaris» i sol·licità que aquests servicis mínims «no baixin del quaranta per cent».

El president del Govern aprofità la seva visita a Barcelona per defensar el paquet de mesures liberalitzadores, algunes de les quals han estat criticades per la Generalitat. Aznar afirmà que «obrir mercats durant dècades monopolitzats és prestar un servei inestimable a la innovació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris