muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

El PP fa una Declaració a favor de la història «comuna» i del castellà

Els parlamentaris del Partit Popular, reunits ahir al monestir riojà de San Millán de la Cogolla, firmaren una Declaració en favor de les Humanitats en la qual es varen comprometre a reforçar l'estudi de la història que ha d'incloure «l'estudi del passat comú d'Espanya i obrir-se a una visió universal».

El text subtralla la «decisiva» importància de les Humanitats per a la formació integral dels ciutadans. Es recorda també que la reforma ha de centrar-se en l'educació bàsica i «especialment» en l'educació secundària en «aquelles matèries que permeten eixamplar i enriquir la visió del nostre món, comunicar-se, conèixer el passat comú, així com la realitat científica i tecnològica».

Els parlamentaris del Partit Popular, que volen promoure en el pròxim període de sessions mocions que responguin a l'esperit de la Declaració, assenyalen també que les reformes són propenses a superar «desajusts i deficiències» de l'actual sistema educatiu, que «es realitzaran amb la ferma voluntat de mantenir la vertebració del nostre sistema educatiu, a través del desenvolupament de la normativa bàsica i la cooperació de l'Estat i les comunitats autònomes».

La Declaració, que va llegir el secretari general del PP, Javier Arenas, posà també l'accent en la necessitat que hi ha d'«assegurar a tots els alumnes el domini oral i escrit de la llengua castellana i, en el seu cas, de la llengua oficial pròpia de la Comunitat Autònoma».

Entre els firmants de la Declaració hi havia tres diputats del PP de les Balears, l'eivissenc Josep Juan Cardona, l'asturià José María González Ortea i el diputat per Menorca, Manuel Jaén Palacios.

José María González Ortea, portaveu del PP a les Balears, assegurà a Diari de Balears que «presentarem una proposta al Parlament per defensar el que manifestam en aquesta declaració».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris