algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

El jutge avala el reglament del català de la Universitat Rovira i Virgilin

El rector, satisfet amb la sentència del magistrat que el març suspengué la normativa

96938

Els estudiants de la Rovira i Virgili gaudiran a la fi del nou reglament del català.

El jutge que suspengué cautelarment el reglament del català de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona ha dictaminat que és «ajustat a dret», encara que anul·la dos apartats de l'article cinquè i un de l'article sisè entenent que incompleixen la Llei de Política Lingüística de la Generalitat.

El magistrat del Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona, Eduardo Saavedra, suspengué cautelarment el reglament d'usos lingüístics de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a finals del mes de març, després de ser impugnat per l'«Asociación Profesores para la Democracia» i l'«Asociación Convivencia Cívica Catalana», que lidera l'eurodiputat del PP Aleix Vidal Quadras.

En la seva sentència, Saavedra considera «ajustat a dret» el reglament, integrat per 7 articles i una quarantena d'apartats, si bé anul·la els apartats 10 i 11 de l'article cinquè perquè creu que s'imposa als representants de la URV i en els documents públics la utilització única del català, i considera que s'ha de fer en les dues llengües oficials, el català i el castellà.

Saavedra considera necessari el requeriment del coneixement de les dues llengües, català i castellà, perquè el text s'ajusti a la Llei de Política Lingüística, i idèntic requeriment fa per al personal d'administració i serveis.

El rector de la Universitat Rovira i Virgili, Lluís Arola, es va felicitar per la sentència perquè declara que «el reglament s'ajusta a dret».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris