algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Un miler de persones condemnen el darrer atemptat frustrat d'ETA

PNB i EA podrien trencar l'acord de govern amb EH a Ordizia ben aviat

La continuïtat o no de l'acord de govern del PNB i EA amb EH a l'Ajuntament d'Ordizia (Guipúscoa) s'aclarirà d'aquí a un parell de setmanes, quan la batlessa de la localitat, la penebista Alejandra Iturrioz, torni de la seva lluna de mel.

Les declaracions d'alguns dirigents d'EA i PNB, les executives dels quals es reuniran per analitzar els pactes amb la plataforma abertzale en el territori guipuscoà, semblen inclinar la balança cap a la possibilitat que la ruptura es faci previsiblement efectiva.

Després de la concentració d'ahir a Ordizia per rebutjar l'atemptat fallit contra l'empresari Juan Rubio Beloki, el portaveu del Govern basc, Josu Jon Imaz, reiterà que «no hi caben acords ni col·laboracions amb aquells que no tenen una actitud clara de condemna davant la violència i de respecte als drets humans».

Imaz manifestà que les decisions sobre la ruptura corresponen a l'Ajuntament d'Ordizia, que esperarà que torni la batlessa del municipi. «Estic segur que l'Ajuntament d'Ordizia prendrà les decisions adequades respecte d'això, igual que s'han pres ja en altres ajuntaments bascs al llarg dels darrers dies», incidí.

Per la seva part, el secretari d'Organització d'EA, Rafa Larreina, assenyalà que la seva formació «sempre» ha dit que està per la «governabilitat» dels ajuntaments, per afegir que el «requisit previ» de la «governabilitat» és la «civilitat» i el «respecte als drets humans».

Imaz i Larreina han realitzat aquestes declaracions després de participar en la concentració silenciosa en repulsa per l'atemptat frustrat que va tenir lloc divendres passat contra Juan Rubio Beloki, en el qual la seva filla, que conduïa el cotxe sota el qual s'havia col·locat una bomba adossada, va sortir il·lesa per un error.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris