algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Arzalluz demana unitat nacionalista per afrontar la «nova Espanya» d'Aznar

Atutxa: «Oreja usaria el poder per buidar de contingut l'autonomia basca»

El president del PNB, Xabier Arzalluz, demanà ahir la unitat dels partits nacionalistes per fer front al «nou concepte d'Espanya» del president del Govern, José María Aznar, i dels partits «constitucionalistes». Així mateix, expressà el seu suport a la proposta d'IU-EB de crear una mesa de partits, encara que en principi no hi sigui el PP, perquè «tot el que sigui ampliar la participació i crear un fòrum de pau és bo».

Respecte d'això, el portaveu del PP a Euskadi, Leopoldo Barreda, advertí IU-EB que seria «una errada» aïllar la segona força política d'Euskadi. «Crec que, efectivament, allò que volen fer els constitucionalistes és un nou concepte d'Espanya, i haurem de fer també nosaltres un nou concepte d'Euskadi, perquè a allò que nosaltres no renunciam és a l'existència d'una nació basca, d'un poble amb voluntat política», afirmà Arzalluz en un acte duit a terme al barri bilbaí de Txurdinaga, per commemorar el Dia de Galícia.

En aquest marc, apostà per un acord entre les forces nacionalistes igual al que, segons ell, existeix entre «els que anomenen ara els constitucionalistes». El president del PNB és conscient que aquesta idea «es contraposa a la voluntat de nació d'Aznar» i del PSOE, per la qual cosa advocà per arribar a un pacte amb el fi d'evitar una situació d'enfrontament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris