algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Les apotecaries tancaran el dia 11 per protestar contra les mesures del Govern

Els farmacèutics garanteixen serveis d'urgència superiors als habituals

El president del Consell Oficial de Col·legis Farmacèutics d'Espanya, Pedro Capilla, anuncià ahir que el proper dia 11 de juliol les apotecaries d'almanco 32 províncies espanyoles tancaran 24 hores per protestar contra les mesures liberalitzadores aprovades pel Govern el pasat 23 de juny a través d'un Reial Decret. La resta de les províncies podrien afegir-se a aquesta iniciativa, encara que no faran pública la seva decisió fins avui.

Es tracta de la primera vegada que els farmacèutics es posen d'acord, "encara no de manera unànime-, per establir un tancament a nivell estatal com a reivindicació. De qualsevol manera, Capilla indicà que «es pot dir que hi haurà unanimitat en el tancament» quan se celebri la protesta.

«Aquesta mesura no ha estat presa contra l'usuari "puntualitzà el president dels farmacèutics", sinó que es una protesta davant una imposició del Govern, per la qual cosa el proper dia 11 realitzarem concentracions pacífiques i reunions en els diferents col·legis».

Al temps, demanà «la comprensió» del ciutadà, a qui es garantirà que tindrà les seves necessitats farmacèutiques cobertes en la jornada de protesta amb serveis de urgència «superiors als usuals».

També es va afirmar que els farmacèutics demanaran la revisió dels concerts que mantenen amb les institucions sanitàries, «ja que existeix una clàusula que especifica que si aquests concerts es modifiquen, s'hauran de revisar», per modificar-los o trencar-los en el cas que no s'arribi a un acord.

En la mateixa línia, els Col·legis de farmacèutics acordaren en l'Assemblea celebrada ahir que duran a terme les accions legals pertinents per frenar, en el possible, les mesures preses pel Govern, ja que consideren alguns dels punts decidits per l'executiu com «inconstitucionals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris