muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Parlament europeu investigarà la situació del castellà a Catalunya

Es produeix arran de la denúncia de la plataforma de Vidal-Quadras

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu decidí investigar la suposada «discriminació» del castellà a Catalunya arran d'una denúncia de la plataforma Convivència Cívica Catalana, liderada per l'eurodiputat del PP Aleix Vidal-Quadras.

El conseller de Cultura de Catalunya, Jordi Vilajoana, assegurà ahir que «Catalunya és un model d'integració i de convivència lingüística per Europa», en referència a aquesta investigació. Vilajoana espera «que la investigació oberta pel Parlament Europeu permeti difondre la política lingüística catalana per tot el món», ja que, segons el conseller, el model lingüístic català ha permès mantenir «una identitat forta i una societat cohesionada i oberta a la internacionalització».

El conseller de Cultura explica en un comunitat que «lament la persistència de determinats sectors liderats gairebé sempre pels mateixos dirigents polítics», que intenta introduir «confusió i dubtes sobre la convivència lingüística a Catalunya», va afegir.

Del seu costat, l'eurodiputat del Partit Popular i president de la plataforma, Aleix Vidal Quadras, afirmà ahir que la petició al Parlament europeu ha estat necessària perquè «amb aquest tipus d'iniciatives s'estimula el debat i es crida l'atenció sobre determinades qüestions que no poden ser silenciades permanentment», declarà.

Aleix Vidal-Quadras, que és precisament del Parlament Europeu, afegí que «el govern nacionalista 'pujolià' òbviament és totalment insensible a la reclamació de pluralitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris