muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Les més altes personalitats de l'Estat celebren els vint anys de Tribunal Constitucional

El fet més anecdòtic va ser la cordial salutació entre el president Aznar i el lehendakari Ibarretxe, que acudí a l'acte

El president de les Illes Balears, Francesc Antich, va assistir ahir a la celebració dels vint anys de Tribunal Constitucional. A l'acte també hi acudiren el cap de l'Estat, Joan Carles I, el president del Govern espanyol, José María Aznar, i les presidentes del Congrés i del Senat, el president del més alt tribunal espanyol, Pedro Cruz Villalón, i els presidents de les comunitats autònomes, llevat dels d'Astúries, Canàries, Madrid i Múrcia.

Al solemne acte assistí així mateix una representació dels anomenats «pares» de la Constitució, representants de l'Executiu i del Poder Judicial, els presidents dels parlaments autonòmics i dels tribunals superiors de Justícia, com també els d'algunes de les institucions estrangeres equiparables al TC.

A la celebració es varen veure imatges anecdòtiques com la salutació de José María Aznar al lehendakari basc Juan José Ibarretxe.

Tant el cap de l'Estat com el president del Constitucional inclogueren en les seves respectives intervencions l'homenatge a la tasca efectuada per aquest Alt Tribunal i el record als qui han fet possible la seva feina. A més a més, repassaren algunes de les més importants fites registrades en els seus vint anys de camí.

Joan Carles de Borbó destacà ahir la importància que ha tingut el Tribunal Constitucional, en els seus vint anys de vida, pel que fa a «l'articulació de l'Estat de les Autonomies» i per construir a Espanya un «marc de convivència autènticament humana, justa i pacífica». En el discurs que pronuncià amb motiu de la commemoració del XX aniversari del Tribunal Constitucional, el cap de l'Estat afirmà que el «terrorisme és la negació més brutal dels drets fonamentals» i «l'atac més directe al marc de convivència regit per la Constitució».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris