algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Sindicats, empresaris i Govern inicien el diàleg social i parlen del futur de les pensions

Malgrat l'oposició dels sindicats que metges de les mútues puguin emetre altes i baixes laborals hi ha coincidències

La primera reunió sobre diàleg social mantinguda ahir entre el Govern, els empresaris i els sindicats es tancà amb el compromís d'assolir acords i amb l'objectiu comú de separar definitivament les fonts de finançament de la Seguretat Social i mantenir a llarg termini la solvència del sistema.

El ministre de Treball i Afers Socials, Juan Carlos Aparicio, que presidí l'encontre, el valorà i manifestà que els agents socials i el Govern han mostrat una «alta coincidència en els objectius» per a aquesta nova etapa de diàleg social.

No obstant això, a pesar de les coincidències, la reunió, encaminada a debatre aspectes relacionats amb la Seguretat Social, se centrà en la queixa dels sindicats per la mesura aprovada pel Govern que faculta els metges de les mútues a concedir altes i baixas laborals als treballadors.

El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Gerard Camps, matisà que el Govern ha facultat els metges de les mútues per donar altes i baixes laborals però que «després han de ser aprovades o rebutjades per la Inspecció dels serveis públics sanitaris».

Va afegir que el tràmit reglamentari de la mesura serà «consensuat amb tots els agents socials», aspecte en què els secretaris de Política Institucional de CCOO i UGT, José Luis Sánchez i Pedro Díaz Chavero, respectivament, reconegueren que l'Executiu ha modificat la seva actitud.

No obstant això, advertiren que la mesura és un «mal començament per al diàleg social i suposa un incompliment dels acords establerts», digué Sánchez.

En la mateixa reunió, els sindicats presentaren un document en què explicaven les seves reivindicacions, entre altres acabar el procés de separació de fonts de la Seguretat Social, l'augment del fons de reserva i millorar la protecció social dels majors de cinquanta anys amb jubilació anticipada, prejubilats, dones i parats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris