algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Birulés assegura que les telefonades de fix a mòbil baixaran ben aviat

El Govern central s'ha compromès a estudiar-les a finals del mes de juliol

La ministra de Ciència i Tecnologia, Anna Birulés, declarà ahir que el Govern s'ha compromès a estudiar a finals del mes de juliol la comptabilitat dels costs d'operació de Telefònica i assegurà, en declaracions a TV3, que «creiem que hi haurà un marge per poder reduir el preu de les trucades de fix a mòbil».

L'elevat preu de les trucades de fix a mòbil és una de les queixes constants dels usuaris. El preu està condicionat pel servei que ha de donar forçosament Telefònica que, de moment, posseeix el monopoli d'aquestes telefonades.

Al marge de la rebaixa en aquest tipus de trucades, la ministra de Ciència i Tecnologia, Anna Birulés, també anuncià ahir que el pròxim 1 de novembre entraran en vigor les mesures liberalitzadores que introdueixen la definitiva competència entre les operadores telefòniques, i ha assegurat que «la factura del telèfon començarà a baixar en tot el que són trucades locals».

Birulés, en declaracions a TVE, recordà que fins ara ja havien davallat les tarifes internacionals, les interprovincials i les provincials, però reconegué que les telefonades locals «són la part més important de la factura telefònica». Les noves mesures estableixen el dret de les famílies a consumir fins a 600 minuts mensuals en trucades metropolitanes per un preu màxim de 1.400 pessetes mensuals, és a dir, un 70 per cent més barates que fins ara.

L'altre objectiu del Ministeri de Ciència i Tecnologia és afavorir l'accés a internet i que el cost no sigui un obstacle per accedir a la xarxa.

Per aconseguir això, el Consell de Ministres del 24 de juny passat aprovà una tarifa plana d'internet a través de la línia bàsica de telefonia a un preu màxim de 2.750 pessetes mensuals, aplicable en horari reduït. També donà el sus a les ajudes fiscals a les empreses que financin ordinadors per als seus treballadors. També s'obrirà a partir del proper 15 de novembre la competència en telefonia local.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris