algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Vitòria compleix la seva paraula i presenta dues querelles contra Villar

Anasagasti acusa el delegat de comportar-se com el «mamporrero» de Mayor Oreja

El Govern basc complí la seva amenaça de presentar dues querelles criminals contra el delegat del Govern central en el País Basc, Enrique Villar, per afirmar, en relació a la ocultació de dades sobre ETA a l'Ertzaintza, que és difícil compartir aquesta classe d'informació amb un Govern, dirigit pel PNB, que «col·labora amb els assassins als quals perseguim». El portaveu penebista en el Congrés, Iñaki Anasagasti, acusà Villar de comportar-se com el «mamporrero» del ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja. El mateix Villar es va disculpar ahir per les seves més recents manifestacions, i digué que les paraules que motivaren les querelles del Govern basc estaven tretes de context.

Les declaracions de Villar han provocat ja en diferents ocasions les ires del PNB. Ahir mateix, el delegat del Govern central en el País Basc assegurà que, de tots els responsables de la kale borroka, «el 99'9 per cent coincideixen amb noms d'origen euskera», entre els quals abunden els d'Asier i Aitor. Així mateix, digué que «les ikastoles són el germen de la violència urbana en el País Basc».

El passat 8 de juny, després de denunciar els nacionalistes que el Govern central amagà dades sobre ETA a l'Ertzaintza que haguessin pogut millorar la seva actuació a l'assassinat del parlamentari socialista Fernando Buesa, Villar assegurà: «Ens és difícil compartir certes dades amb un Govern que col·labora amb els assassins als quals perseguim».

El portaveu del PNB en el Congrés, Iñaki Anasagasti, definí Villar com el «mamporrero» del ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, que «està enamorat» del delegat del Govern, per la qual cosa ho acabarà «elevant als altars». A la referència de Villar als Aitor i Asier com els autors de la kale borrka contestà Anasagasti assegurant que «és com dir que tots els Enriques que siguin delegats del Govern tenen un nivell de diplomàcia, de saber fer política, igual que el senyor Enrique Villar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris