cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Otegi amenaça el PNB que EH pot tornar a deixar el Parlament basc

Egibar qualifica de pretensiós creure que HB és la base del procés sobiranista

EH podria tornar a deixar d'anar a les sessions del Parlament basc. El portaveu de la coalició abertzale, Arnaldo Otegi, que es va incorporar ahir a la Cambra, advertí el PNB que, si vol seguir comptant amb la seva presència i suport és imprescindible que posi en marxa els recursos parlamentaris per desenvolupar una estratègia en favor de la construcció nacional. El portaveu del PNB, Joseba Egibar, titlla Otegi de pretensiós pel fet de creure que el procés sobiranista parteix de la coalició abertzale. Davant la presència d'EH, UA retirà ahir una proposició no de llei en la qual demanava al Parlament que declaràs vigent l'Estatut, per no donar la imatge que la Cambra dóna suport al Pacte de Lizarra.

«Si el PNB s'inclina per no arribar a un acord en una estratègia de transició política, al final deixarà aquest marc en mans dels que volen iniciar la darrera batalla contra el moviment democràtic i nacional a Euskal Herria», declarà ahir Otegi en els passadissos del Parlament basc.

Assegurà que EH no col·laborarà en una estratègia per «establir» el marc territorial actual, i que, si aquesta es la intenció del PNB, que pacti amb «les forces autonomistes i nacionals a Euskal Herria, que són PP i PSE». Si, per contra, opten per un govern basat en una estratègia nacional democràtica, «ho tenen damunt de la taula».

Segons el portaveu de la coalició abertzale, el PNB és l'únic responsable que el Parlament basc estigui inutilitzat, per la qual cosa li demanà una reflexió, per saber si realment desitja la conversió d'aquesta institució «en la darrera baula que utilitzarà l'espanyolisme per impedir un debat real en el conjunt de la societat basca sobre les necessitats de fer un marc democràtic i nacional».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris