nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
15°

Caruana substituirà Luis Àngel Rojo com a governador del Banc d'Espanya

Rato ha preparat meticulosament el seu home de confiança per al càrrec

El director general de supervisió del Banc d'Espanya, Jaime Caruana, serà nomenat governador d'aquest organisme, en substitució de Luis Àngel Rojo, que abandonarà el càrrec el proper 12 de juliol. El vicepresident segon del Govern i ministre d'Economia, Rodrigo Rato, confirmà ahir en el Congrés dels Diputats que proposarà avui mateix a la Comissió d'Economia de la Cambra Baixa el nomenament de Caruana.

Rato afirmà que la candidatura de Caruana «concita els acords polítics necessaris per al que en opinió del Govern ha de ser una candidatura de consens per a una de les institucions bàsiques del nostre sistema financer com és el Banc d'Espanya». El vicepresident segon indicà que, lògicament, la candidatura que presentarà el Ministeri d'Economia compta amb el suport dels dos principals grups parlamentaris, com són el popular i el socialista, principal partit de l'oposició.

Jaime Caruana, valencià de 48 anys, es farà càrrec d'aquest organisme en substitució de Luis Àngel Rojo, que el proper 12 de juliol posara fi a un mandat de vuit anys dedicats a la supervisió, el control i la modernització del sistema financer espanyol. Rato destacà que Caruana «reuneix les condicions tècniques i de solvència professional i personal suficients» per ostentar el càrrec de governador del Banc d'Espanya.

En aquest sentit, assenyalà que el nomenament de Caruana «garanteix la continuïtat del prestigi en el lloc clau del Banc d'Espanya, per continuar la tasca d'una persona tan important per a la història econòmica espanyola i de tant respecte per part de la societat espanyola com don Luis Àngel Rojo».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris