algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Sindicats i CEOE donen prioritat a negociar la reducció de la temporalitat

Els agents socials comencen el diàleg, disposats a tractar «temes delicats»

Ahir s'entrà de ple en el diàleg social. Sindicats i patronal es reuniren ahir per avaluar el resultat dels Acords Interconfederals del 1997, determinar els temes pendents i fixar una agenda de temes a negociar en trobades posteriors, al temps que establiren un calendari de reunions «intenses» per al juliol i la fixació del temari per a la tardor. Ambdues parts manifestaren la seva disposició a tractar «temes espinosos» i que aquestes negociacions no estiguin condicionades per un horitzó temporal. Els agents coincidiren que la prioritat del nou procés de negociació del diàleg social serà reduir la temporalitat i aconseguir llocs de feina més estables i de més qualitat.

Sindicats i patronal reprengueren ahir el diàleg social en una trobada que durà dues hores i que es desenvolupà en la seu de la CEOE. Els secretaris generals de CCOO i UGT, José María Fidalgo, i Cándido Méndez, i el president de la CEOE, José María Cuevas, es reuniren ahir per fixar un calendari de les negociacions i els temes a tractar en la nova ronda.

Cuevas es referí ja en aquesta primera reunió al cost de l'acomiadament i la reducció i reordenació de la jornada laboral. Els representants dels sindicats no varen ser tan explícits, però segons el president de la patronal, no posaren condicions al temari de la negociació. «No exclourem cap dels temes, per molt espinosos que siguin, si entenem que serveixen per modernitzar el nostre mercat de treball», va dir.

La d'ahir va ser la primera presa de contacte entre els màxims dirigents dels interlocutors socials, després que el president del Govern, José María Aznar, es reunís per separat amb tots ells el passat 1 de juny per formalitzar l'inici del diàleg social.

Després d'unes dues hores de reunió, i encara que els representants sindicals assistien a aquestes negociacions sense cap condició al temari, el cert és que les centrals han insistit en la necessitat d'aprofundir en la reducció de la temporalitat de la contractació, que encara afecta un terç dels treballadors assalariats, en l'elaboració de mesures relatives a la lluita contra la sinistralitat laboral i en el reforç de negociació col·lectiva.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris