cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
21°

Aznar demana calma a l'accionariat de Telefònica, que perd un 2'38% en Borsa

El president de la CNMV sol·licita comparèixer davant del Congrés

Els accionistes de Telefònica han de mantenir la tranquil·litat, sabent distinguir «el que és l'empresa de les persones que poden estar al davant de les companyies». Així es manifestà el president del Govern, José María Aznar, respecte del conflicte desfermat sobre la possibilitat que el president de Telefònica, Juan Villalonga, utilitzàs informació privilegiada comprant opcions de la companyia. Mentre Aznar feia aquesta crida a la tranquil·litat des de Pekín, el president de la CNMV, Juan Fernández Armesto, sol·licitava comparèixer en el Congrés per aclarir l'expedient informatiu obert sobre l'operació. Desde Telefònica, s'acusa el diari El Mundo de manipular les actes del seu consell d'administració de desembre de 1997 i gener de 1998, i el diari assegura que es tracta de «proves irrefutables» contra Villalonga.

«No s'han de mesclar les coses», diguè Aznar a Pekín respecte de la possibilitat que el president de Telefònica hagi utilitzat informació privilegiada comprant i venent opcions sobre accions de la seva companyia.

«S'ha de saber distingir molt bé el que és l'empresa espanyola del que són les persones que poden estar al davant de companyies espanyoles», afirmà, i realitzà a continuació una crida a la tranquil·litat als dos milions d'espanyols que són accionistes de l'operadora. «Que estiguin tranquils els dos milions d'espanyols que són accionistes de l'operadora. «Que estiguin tranquils, que els problemes, també quan són d'una empresa, es resolen», asegurà.

Mentre a l'Estat espanyol, la situació es caldejava i l'operadora de telecomunicacions perdia un 2'38 per cent a la Borsa de Madrid, la seva filial per Internet, Terra, queia un 6'47 per cent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris