nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

Aznar denuncia que Lizarra en el fons cerca «coartades» a la violència

Mayor Oreja confia en l'actuació conjunta de PP i PSOE contra el terrorisme

84166

El president de la Xina, Jiang Zemin, rebé ahir el president del Govern espanyol.

El president del Govern, José María Aznar, denuncià ahir a Pequín que el Pacte de Lizarra cerca «coartades» a la violència i es demanà si «per a aquesta democràcia basca que es vol construir no es necessiten empresaris», després que ETA atemptàs diumenge passat en un barri de Getxo, on resideixen moltes famílies relacionades amb el teixit empresarial i financer biscaí. El ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja, mostrà la seva confiança en l'aproximació de PP i PSOE per lluitar contra el terrorisme, alhora que demanà als empresaris bascs que no cedeixin al xantatge d'ETA.

«Les coses són prou clares, hi ha discursos com els d'Estella que en el fons cerquen coartades i complicitats més o menys intenses per al que és l'acció de la violència», assegurà Aznar, en la roda de premsa posterior a la seva reunió amb el president xinès, Jiang Zeming. El cap de l'Executiu assenyalà que el barri de Getxo simbolitza la història de la «prosperitat» d'Euskadi i es demanà irònicament si «tal vegada qualcú ha arribat a la conclusió que és millor que se'n vagin els empresaris».

En resposta a les crítiques dels nacionalistes contra la política del Govern en matèria antiterrorista, Aznar criticà que s'atribueixi l'atemptat a «l'alarma social que causa el Govern, els partits democràtics i institucionals». Recordà les declaracions del president del PNB, Xabier Arzalluz, que acusà el ministre d'Interior d'estar desitjant que esclatassin les dues furgonetes-bomba interceptades per la Guàrdia Civil quan eren conduïdes a Madrid el passat mes de desembre.

En aquest sentit, assegurà en el mateix to irònic que, la matinada de diumenge, alguns també estarien passant un «dia de goig» a l'espera que esclatassin els 50 quilos de material explosiu que contenia el cotxe-bomba aparcat a las Arenas (Getxo).

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris