cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

ETA avisa la burgesia basca amb una atemptat amb cotxe bomba a Getxo

La banda advertí quinze minuts abans de l'explosió, cosa que evità que hi hagués morts

68788

Estat en què va quedar el cotxe bomba.

L'organització armada ETA atacà la burgesia basca en cometre la matinada d'ahir un espectacular atemptat amb cotxe-bomba amb 50 quilògrams d'explosius a Las Arenas, barri residencial que pren part del sector de Neguri, a Getxo, prop de Bilbao. L'explosió, de gran potència, provocà danys en els edificis veïns i causà ferides lleus a tres persones. La banda avisà de l'atemptat quinze minuts abans a la DYA i al diari Gara.

Ara les forces de seguretat hauran d'investigar a què es deu que la banda terrorista ETA avisàs que havia col·locat aquell cotxe bomba i conèixer si aquell avís es deu a una errada en l'objectiu contra qui anava dirigit, per la qual cosa voldria desfer-se del cotxe-bomba, o si es deu a qualsevol altra circumstància. L'explosió, provocada per un vehicle Mercedes blanc, matrícula francesa, no causà víctimes mortals, encara que sí tres ferits de caràcter lleu, dues dones i un nin. Segons sembla, la DYA i el diari Gara van rebre a les 00.10 hores una trucada d'una persona avisant que anava a explotar un cotxe-bomba al carrer Manuel María Smith, número 22, de Guetxo.

Posteriorment, la Policia Municipal es va traslladar al lloc dels fets, on va acordonar la zona, després de comprovar l'existència del cotxe-bomba, moments en què va explotar l'artefacte, sense que causàs víctimes mortals. El cotxe-bomba va explotar a les 00.25 hores, fet que causà nombrosos desperfectes als habitatge i cotxes pròxims. Testimonis presencials van assenyalar que van sentir una forta explosió que va produir una gran fumera a la zona, on resideix la família de Cosme Delclaux, darrer segrestat per la banda ETA, i van confirmar que les forces de seguretat havien avisat amb antelació de la possible explosió i havien acordonat la zona.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris