cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Madrid admet que les liberalitzacions aprovades no afectaran l'IPC en breu

Folgado titlla les mesures d'«històriques» i diu que es vol ampliar la confiança de l'economia

89934

El secretari d'Estat d'Economia, José Folgado, parlà de les mesures aprovades divendres.

Les mesures liberalitzadores aprovades abans d'ahir pel Consell de Ministres donaran tema de debat al Govern i a l'oposició en els pròxims dies. Ahir, el secretari d'Estat d'Economia, José Folgado, qualificà el pla com «històric avanç per a la modernització de l'economia», encara que admeté que les decisions no afectaran l'IPC en breu. No obstant això, des de l'oposició s'assegura que aquestes mesures són «poc significatives».

El secretari d'Estat d'Economia, José Folgado, comparegué ahir per parlar sobre el pla de liberalitzacions aprovat en el consell de Ministres. Folgado assegurà que l'Executiu té «les idees molt clares» i que «continuarà aprofundint amb les mesures necessàries». Afegí que el Govern manté la seva previsió de inflació per aquest exercici en el 2 per cent i reconegué que les mesures aprovades no pretenen minvar els preus, «aquest o el mes següent», sinó de dotar de major confiança l'economia espanyola.

En aquest sentit, indicà que aquestes mesures pretenen aprofundir en l'«elevat» nivell de confiança i optimisme en l'economia espanyola a mig i llarg termini així com beneficiar els consumidors, gràcies a la major competència i transparència en la formació dels preus. Afegí que els mercats borsaris, que abans d'ahir premiaren a totes les companyies afectades que ja havien descomptat aquestes reformes estructurals.

Folgado mostrà la seva confiança que tant la cotització de l'euro com la del barril de petroli evolucionin «més positivament» que en els últims 12 mesos i permeti així controlar la inflació. «És obvi que ara mateix és un tema que ens desborda», menifestà. Insistí que ampliar i millorar l'oferta és el «millor antídot» contra la inflació i el «millor puntal» pel creixement de l'ocupació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris