nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Arzalluz diu que Ibarretxe respongué amb dignitat a l'emboscada que li va fer Aznar

Acusa el Govern central d'estar preparant «un Estat d'excepció» amb la «Constitució a la mà»

El president del PNB, Xabier Arzalluz, definí ahir la convocatòria que va realitzar el president del Govern, José María Aznar, al lehendakari, Juan José Ibarretxe, com «una emboscada» si es tenen en compte les declaracions prèvies realitzades pel cap de l'Executiu. Per Arzalluz, «després d'haver escoltat Aznar dient el que va dir», Ibarretxe acudí a Madrid i donà una mostra de dignitat.

Arzalluz va fer ahir una xerrada als seus afiliats congregats en el batzoki (seu social del PNB) d'Odarreta, a la localitat de Getxo, que compleix aquests dies el seu dotzè aniversari. Davant la seva militància i recordant les paraules dites precisament per un simpatitzant de la localitat, el dirigent nacionalista va dir que Ibarretxe va acudir a Madrid davant un Aznar «amb casc, cuirassa i espasa», mentre ell anava amb una pedra, «però sense espantar-se, representant allò que representa, i amb l'obligació de donar mostres de dignitat».

A judici d'Arzalluz, no hi havia dret que Aznar rebés Ibarretxe «d'aquella manera», en referència a les declaracions del president del Govern en les quals va assegurar que ja havia dit tot el que havia de dir i que la seva postura era la mateixa en públic que en privat, i que per tant esperava veure el que li deia Ibarretxe. «I vaja si li va dir, perquè Aznar, segons em van dir, pensava acabar l'entrevista en mitja hora, i va estar dues hores», postil·là.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris